« | Home | »

De Olympische spelen komen eraan!

By Andree Toonk | January 24, 2010

Nog 20 dagen en dan beginnen de Olympische spelen! De afgelopen maanden is hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen en het lijkt er op dat alles op schema ligt. Als je hier ’s morgens de krant leest, is het voornamelijk Olympisch nieuws.  Alles en iedereen is in de ban van de Olympische spelen.

Waar is de sneeuw?
Bij de winter spelen hoort natuurlijk sneeuw… en dat is een probleem hier. De laatste paar weken lijkt het wel lente hier iedere dag zo’n 7 to 12 graden. Niet bepaald winter dus. Op de bergen lag aardig wat sneeuw, dit was al gevallen in November en december. Echter de relatief warme regen heeft veel van deze sneeuw weer doen laten smelten. Tijd voor plan C dus.

VANOC, de organisatie commissie, is van plan met hout en stro de pistes op te bouwen en dan sneeuw van hoger op de berg te gebruiken voor deze pistes. Ze zijn zelfs van plan om helikopters te gebruiken om de sneeuw in te vliegen.  Zie ook http://www.news1130.com/news/local/article/19077–no-snow-in-forecast-means-vanoc-goes-to-plan-c-at-cypress-mountain

Overigens worden veel sneeuw gerelateerde event (ski, langlaufen, snowboard, etc) wedstrijden in het bekende ski resort ‘Whistler’, zo’n anderhalf uur buiten Vancouver gehouden. Daar ligt gelukkig voldoende sneeuw.

Echter Whistler heeft weer z’n eigen problemen. De eigenaren van dit ski resort kunnen de rekeningen niet meer betalen en het resort zal verkocht worden door de ‘bank’. Interessant dus… http://www.vancouversun.com/technology/Whistler+Intrawest+auction+block+business+usual/2464475/story.html

Anyways, dat mag de pret niet beïnvloeden! Ik heb er zin in en overal kan je zien dat de Olympische spelen ieder moment kan beginnen. Ik heb de eerste atleten al gezien en overal staan nu grote tenten, sommige voor de organisatie, andere zullen worden gebruikt voor feesten!

Van de week zag ik dat de Duitsers gearriveerd zijn en zij zullen de eerste verdieping van ons kantoor gebouw gaan gebruiken voor het ‘german’ house! Er komt zelfs een echt Biergarten op het parkeer terrein!

Het Holland Heineken house is in Richmond (waar het vliegveld is) en staat vlak bij het ijs stadion. Ik heb vernomen dat artiesten als Marco Borsato, Jan Smit, Nick en Simon, Guus Meeuwis en Gerard Joling daar zullen op treden. Toch nog een beetje carnaval!

Overal in de stad zullen festiviteiten zijn en als trouwe reporter, zal ik samen met Bas en Roel verslag doen van onze ervaringen!

PS. Voor jullie twitteraars ik ben ook te vinden op Twitter: http://twitter.com/atoonk

Topics: Uncategorized | 3 Comments »

3 Responses to “De Olympische spelen komen eraan!”

 1. Frances Says:
  January 29th, 2010 at 10:06 am

  Hoi Andre,

  Groet uit zevenaar. Ik ben een kennis van Petra en surfend op het net zag ik je blog. Wij gaan deze zomer naar vancouver en vancouver island en zijn een beetje aan het zoeken naar leuke dingen/overnachtingen. Leuk even om alle belevenissen van je te lezen.
  Groetjes,

  Frances Verholen

 2. Peter Says:
  February 9th, 2010 at 8:08 am

  Andre,

  Lees net je blog. Je zegt dat de german beergarden op de eerste verdieping van je kantoor is. Laat ik daar nu ook (The Landing) werken….

  ;t is een klein wereldje en overal kom je Nederlanders tegen.
  by the way: vanaf donderdag gaat die Duitse tent open; kunnen we wellicht een biertje pakken..:)

  leuke blog trouwens
  Cheers
  Peter Miedema

 3. Marco Says:
  February 10th, 2010 at 10:36 pm

  Gaaf man! Ligt er nou eindelijk al een beetje sneeuw daar? Vast niet zoveel als hier, haha! :-)

Comments